1: advent



Tog rejäl sovmorron idag sedan så lallade vi på här ett tag och åt lite senare frukost. 



Åkte upp till Kronan där det var lite julmarknad på Återvinningen. Rasmus, Sandra och Filip fick sig varsin julklapp (gosedjur), själv inhandlade vi lite söta julprydnader. Efter julbesöket så åkte vi till svägerskan ute i Alvik för att fira henne hon har fyllt 35 år.



Helg

Sov som en stock hela natten lång sååå skönt,,,,blev en sväng till till stan där vi inhandlade lite julklappar som jag då inte kan lägga ut här för då finns det lite nyfikna *ler*. När Rasmus och Peter gick till bion så var iväg till Marina där satt vi och stickade på våra vantar tyvärr verkade det inte vara Marinas dag idag men trevligt med lite sällskap iaf. Kram på dig vännen.



Min mönstrade vante.

Väl hemma igen så blev det middag och lite middagsgäster vår käre granne med dotter.



Här är lilla gotjejen den stora tjejen ville inte vara med på bild. Kram på dig H.



Hoppla

Då har jag visst varit lite dåligt på att uppdatera,,,har varit fullt upp denna vecka att jag inte helt enkelt har orkat skriva något. Idag blev det en lång dag på jobbet kom dit strax före kl 8 på morron, var själv på kontoret idag så jag småfixade lite med hantverksutställningen som vi har satt ut, stickat lite juliga saker. Åkte hem strax före kl 4 en snabbmiddag och sen tillbaka på jobbet för att hålla en cirkel i smyckestillverkning,,,pust nu hemma och jag är heeelt slut i skallen. Natti natt!!




Här en liten del av utställningen.

Slappar dag

oj oj vad skönt man sov till 9 på morron och ingen annan var vaken då,,,fast jag håller på att kurera mig vill inte vara förkyld urk blä,,,,

Har som sagt inte gjort mycket idag bara tagit de lugnt. Kl 16.30 åkte tjejerna hemåt *snyft* saknar dom redan



Mina älskade tjejer Ida och Kajsa.





Mina älskade barn Ida, Rasmus och Kajsa på tåget ner till Göteborg 2006

Shopping

Sov länge och slappade ett tag innan man åkte med tjejerna till stan

Kajsa som myste med Sotis


Tjejerna skulle till stan och shoppa lite,,,trött blev man av allt folk,,,Var in till Vero Moda hittade sååå himla snygga jeans så nu så funderar och funderar jag på att köpa dom när lite löning kommer på kontot *ler*




Ida och Kajsas skor som dom inhandlade idag


En dag på jobbet

Startade med att skjutsa Rasmus till skolan 7.30,,sen iväg till IOGT för att hämta lite blomster som vi ska sätta in på jobbet,,kl 10 körde jag igång lite Hantverks/stickkafé, kl 14 iväg för att göra lite ärenden hann precis tillbaka till kl 15 då vi hade möte pust pust,,,,sen till sist fick jag lite anda för att fixa lite jobb jag ska pyssla på med imorron då inte Susanne finns på jobbet. Kram till er alla där ute.




Här sitter Susanne med lite terapiarbete och lite surr i telefon,,kram på dig

Konferens

Idag blev det konferens för hela slanten handlade om Läkemedelsberoende var riktigt intressant. Var och fixade till pysselrummet på jobbet så nu ser det iaf lite bättre ut.

Åkte till Marina så nu är man klippt och färgad,,,tack vännen.

Ommöblering

Traskade iväg till jobbet tidigt på morron så det blev lite slappande med stickning en stund från förmiddan. När L kom så satt vi och småpratade och bara var. Men sen fick vi ett ryck och fixade och donade med möbler som skulle in i vårt kommande hantverksrum.

Efter promenaden hem så åkte jag upp till Kronan och inhandlade lite smyckestillbehör studiecirkeln. Så här fint var det ute med solnedgången    




Åkte en sväng och hämtade ut ett paket som jag fått hem idag lite Clarins produkter  

 *ler* sen en sväng tillbaka på jobbet för att fixa till lysrören som inte jag själv fixade så jag fick ta med mig karln som gjorde de på ett kick.

Städning, möte mm

Idag har det varit fullt upp som vanligt,,,har rensat bort lite möbler som skulle kastas inför nyfräschning av "Pysslerummet" på jobbet kommer blir super fint när det blir färdigt.

Har även hunnit ha ett möte med två kvinnor ifrån 3.7 i Boden så nu ska jag lära mig mer om LSS och SoL lagarna.


     

Tur det finns lite mysiga katter att titta på när man är lite trött och slut i skallen,,,,

Blev en sväng till biblioteket så där lånade jag denna bok  tänkte läsa mig på om LSS men de var paragraf på paragraf,,he he får bli en kvällslektyr.

Nu bär det av till grannen H för lite kaffe.


Bakar och slappar

He he,,fick för mig att jag skulle baka lite matbröd så de blev av efter vi hade ätit frukost,,,nu ska jag bara invänta jäsningen så ska jag ta och baka ut brödet.



Blev en fuskis

Fick besök av vännen M när jag höll på med att baka bröd så när det vart färdigbakat passade vi på att göra ostmackor och dricka te till smarrig.

Slappardag

Eller blev ju som sagt en sväng till jobbet så nu fick jag äntligen ihopknåpat lite pärlpaket inför Smyckesdesign cirkeln,,,blev lite surr och mys med S som kom dit och stickade *ler*,,,,,

När vi kom hem så fixade jag mat åt mig och Rasmus slänge ihop äggröra till mig och Rasmus önskade sig kycklingklubba. Sen du blev de inte många järn la mig i sängen och glottade tv orkade inget annat.

Arbetsveckan över

Sådär ja då var det fredag,,klev upp, tog mig frukost, skjutsade Rasmus till skolan, hann med en liten minihandling på Statoil, sen iväg till jobbet. Har varit full rulle hela dagen idag. Satt i möte med S där vi försöker komma på en bra uppstart på verksamheten. Iväg på ett annat minimöte med NBV från Pajala, tillbaka på kontoret fortsätter jag med lite pappersrensning, så de blev inga pärlpaket idag heller he he,,har varit en riktigt rolig vecka vet inte riktigt om jag har landat ännu efter tisdagen,,,är väldigt tacksam att jag får göra min utbildning hos S.

Efter jobbet åkte vi och käkade på Frasses med Rasmus,,,sen åkte vi till vännen Marina som fyller år så det blev detta smarriga till kaffet.



Hantverkskafé

Åkte till jobbet och pysslade på en stund innan kafeét började. Var en rätt seg dag för mig. Blev ordentligt slappande när man kom hem. Är såå härliga eftermiddagar ute då solen går ner så jag kan inte hålla mig.


  

Blir inte dom bästa bilderna med mobilkameran men de bjuder jag på.

Ny dag

Med nya möjligheter,,,,sååå himla roligt,,Hade träff på fm med Lernia och nu är det klart jag börjar på min utbildning på måndag med lite tjuvstart idag *ler*. Som sagt är inte riktigt van så eftermiddagarna då har man varit helt slut i huvudet sååå mycket nytt och nya intryck.

 


   
Hann med lite mys i soffan också men Maja visste inte riktigt hur hon skulle ligga.

Vilken dag!

Hoppla! ja du denna dag blev inte riktigt som jag hade planerat blev bättre *ler*,,skulle iväg och träffa Emilia som jobbar på NBV så vi skulle prata om en studiecirkel,,,detta slutade med att jag var till Arbetsförmedlingen och hämtade lite papper som Susanne på NBV har skrivit på så går allt som jag tänkt börjar jag en utbildning på NBV som Administratör,,,jihooo så roligt,,, 



         
Tog lite bilder på väg in till stan på morron såå skönt var det.


Hade ett telefonsamtal med Lernia lite senare på em idag så jag ska dit och prata med dom imorron fm så nu känns det som att det händer en hel del runt utbildningen.


Nu så rök alla mina naglar jag gjorde i söndags tog bort dom själv för jag upptäckte idag när jag skulle joxa och kika i mina pärllådor att de var verkligen inte någon bra idé man kände sig en aningens "handikappad"





så det blidde ett par gröna istället.

Tisdag

Hoppsan har visst inte bloggat något sen i lördags men det har varit järnet heeela helgen,,,promenad, solning, fixning av naglar, hårfärgning och lite mer fix av naglar *ler* har ju faktiskt varit en heeeelt underbar och rolig helg.


                     
Före:                                 Efter:        Kajsa när hon fixat sina naglar




I söndags då kom äntligen vännen M hem har inte träffat henne på drygt 2 veckor så igår måndag så åkte jag och hälsade på henne med lite hembakade kakor och såklart följde stickningen med.

Hämtade Rasmus från skolan strax efter kl 15 var en gosse som var lite småtrött eftersom han inte kom sig i säng så bra tid på söndag. Jag var inte så piggelin heller var som att någon slog en klubba i skallen på mig efter vi hade ätit middag men tjurig som jag var satte jag mig med stickningen så jag fick gjort färdigt mina två 8:a sjalar som en kompis har beställt.

Lördag

Tjollahopp,,he he lite trött är man fastän man nästan somnade före barnen igår,,,,nu på morron ska jag, Kajsa, H och L ta en promenad till "tuben" och njuta en stund.


Varit full rulle heeela dagen/kvällen lång,,,,efter "tuben" blev vi bjudna på lite äggröra var såå gott. Var och tände ljus på graven och sen så hann jag slappa en liten stund för då kom H och drog med mig ut för att inhandla lite varor för nageltillverkning.




Här är resultatet inte så jäklars dåligt för att vara första gången...Barnen Ida, Kajsa, Rasmus och L dom var ute en sväng och hade klätt ut sig.



Så här fina var dom tyvärr hade Rasmus hunnit smita iväg. Nu blir det filmmys med tjejerna sen är det bädden som kallar.

Mys fredag

Efter middagen hade intagits gick jag ner en sväng till grannen och där blev jag en stund och fick smaka av ett såå gott vin och sedan tillkom det en god oxe med en smarrig potatissallad,,smarrigt





Här får Rasmus och Lea lite fina naglar som Kajsa fixat,,,själv så blev det detta  så nu inväntar jag bara H.

Fredag!




Jag och Rasmus klev upp och gjorde oss färdiga för ett besök hos Emilia och hunden Peach, där var det en vovve som blev glad när hon fick en kompis att leka med (Rasmus). Tyvärr lite suddig bild men inte lätt att få något bra med en sååå busig vovve. När vi åkte hemåt tog vi en sväng förbi Hemmakväll där vi hyrde film och inväntade att storasyster Kajsa skulle komma.



Full fart på Rasmus och Kajsa,,,inväntar nu lite middagsmat så kan man mysa senare.





Full fart

Blev att åka till ett stickkafe med vännen D idag var en ung tjej som startat upp det inne i stan. Var riktigt trevligt så detta blev början på mitt projekt.



Satt en stund med denna efter jag kommit hem så resultatet blev till slut detta



En barnmössa.




Var tvungen att fota på eftermiddagen när det var såå vacker solnedgång.





Rastlös som jag är blev det tillverkning av fjäderörhängen.


Tjingeling för denna torsdag!







Torsdag!

Gomorron världen,,,idag var det rätt kallt när man klev upp men nu skiner solen och det ser ut att bli en riktigt härlig dag.




Här sitter Rasmus och ska inta lite frukost,,mamman fick vänta en liten stund *ler*





Detta hittade jag i en tidning när jag slöade igår kväll,,måste ju nästan testa att göra själv.

En spännande dag

Gomorron världen,,,då har man öppnat gluggarna för denna onsdagmorron. Känner jag mig rätt så sitter jag väl bara och väntar och väntar på det som sker efter lunch idag får allt ta och sysselsätta mig med något annars blir det lång väntan.






Detta nöje hade jag att börja förmiddagen med,,blev sen en snabb sväng ut med vännen H som behövde lite hjälp med bilhämtning. Oj oj nu är det bara 2 timmar kvar.

Nu är jag hemma från det som jag väntat på hela dagen lång,,,varit på ett info om Arbetsplatsbelagd utbildning. I mitten av november får jag veta mer hur det kommer att gå,tjingeling.





Så har då äntligen Rasmus kommit hem ifrån Kalix varit hemma hos mormor och morfar i 2 dagar då det är höstlov.

Lite handarbeten



Rasmus med tröjan som ääääntligen blev klar efter sådär 1,5 år,,




    

Peter med sin halsduk, en härlig halsduk stickad med 20:ans stickor, ett par härliga tumvantar av Mollygarn.  



  

Så här less kan man bli om det bråkar,,men sen då är det klart och fint blev det.

Ny blogg

Nu startar jag upp en blogg där jag kommer skriva sådant som händer med mig och familjen.



        

Detta blev min "lilla kaffemugg" på fm var sååå kaffesugen och såklart slank det ner lite goda cornflakeskakor *ler*. Här kommer lite pippimössor som jag tillverkat dom senaste veckorna både till stor och liten. En väldigt nöjd L blev det med sin fina i Hello Kitty färger.





       

Här fick mannen i huset sin mössa och stickmaskinen till höger med sin pippi. Sen så brukar jag och vännen M ha lite hjälpreda som mest blir själpreda våran lilla Ville.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0